Koulut

Suunnittele kouluretki

Hangon rintamamuseo tarjoaa maksuttomia vierailuja kaikille kouluryhmille. Vierailuja voidaan varata maanantaista perjantaihin koulukauden aikana. Ottakaa meihin yhteyttä - olemme joustavia aikataulujen suhteen.

Mitä käynti maksaa?

Opastettu kierros museolla maksaa 50 €/ryhmä. Opastettu kierros toteutetaan aina asiantuntevan oppaamme johdolla. Koulu vastaa itse kuljetuksesta ja kuljetuskustannuksista. On myös mahdollista hakea tukea kuljetuskuluihin Svenska Kulturfondenilta (www.kulturfonden.fi).

Kuinka kauan vierailu kestää?

Varatkaa mielellään ainakin 2 tuntia aikaa käynnille. Sisätiloissa kierrämme näyttelyä ja ulkosalla on sotapolku, jonka varrella on nähtävillä sodan jälkiä lähimaastossa. Museon ulkopuolella on juoksuhautoja, tuliasemia sekä monia kiinnostavia näyttelykohteita, m.m panssarivaunu ja tykkejä. Lisäksi museoalueella on esterata.

Kuinka isoja ryhmiä otetaan vastaan?

Olisi suotavaa, että oppilaat tulisivat luokittain tai pienemmissä ryhmissä. Suurin sallittu ryhmäkoko on 20-25 henkeä, jotta oppilaat pysyvät parhaiten kokoontuneina - kuulevat ja näkevät kaiken - ja täten saavat onnistuneen vierailun meillä! Otamme myös vastaan ryhmiä, joissa on korkeintaan 50 oppilasta. Tällöin ryhmä jaetaan kahteen pienempään ryhmään, joista toinen kiertää sisätilojen näyttelyt ja toinen ulkotilat (opettajan kanssa). Tämän jälkeen ryhmät vaihtavat paikkaa.

Mitä syötäisiin?

Kouluryhmät saavat syödä mukanaan tuotuja eväitä museon tiloissa. Kanttiinista voi ostaa juotavaa ja pientä purtavaa. Lähistöllä sijaitsee lounasravintola Villa Kosthålll, johon voi varata lounaan: http://villakosthall.com/.

Ohjelmia kouluryhmille

Olemme räätälöineet erilaisia ohjelmakokonaisuuksia 1-3, 4-6, 7-9 luokkalaisille, sekä lukiolaisille ja ammattikoululaisille. Vierailuun sisältyy opastettu näyttelyn kierto, sotapolkua pitkin kävely museon lähimaastossa, sekä tehtäviä joita suoritetaan paikan päällä. Varaa noin 2 tuntia aikaa vierailulle. Käynnin jälkeen saa opettaja vielä tehviä ja vinkkejä siihen, miten aihetta voi käsitellä koululla. Tehtävät vaihtelevat oppilaiden iän mukaan.


Jos ryhmällä on enemmänkin aikaa, voimme myös järjestää vierailun puolustuslinjalle Harparskogiin. Tällöin käymme Bunkkerimuseo Irmassa, joka sijaitsee Skogbyyssä, noin viisi kilometriä museolta. Bunkkeri on entisöity alkuperäiseen kuntoon ja antaa hyvän käsityksen sotilaiden elämästä sodan aikana. Bunkkeri toimi sodan aikana osana puolustuslinjaa, ja vielä tänäkin päivänä bunkkerin ulkopuolella voi nähdä suuren panssariesteen, joka eristi alueen Hankoniemestä.

Varaa

Otamme vastaan kouluryhmiä ympäri vuoden! Varatkaa aika vierailullenne!

Yhteystiedot: museo@rintamamuseo.fi