Koulut

Suunnittele kouluretki

Hangon rintamamuseo tarjoaa vierailupaketteja eri-ikäisille kouluryhmille. Vierailuja voidaan varata maanantaista perjantaihin koulukauden aikana. Ottakaa meihin yhteyttä - olemme joustavia aikataulujen suhteen.

Mitä käynti maksaa?

Opastettu kierros museolla maksaa 50 €/ryhmä. Opastettu kierros toteutetaan aina asiantuntevan oppaamme johdolla. Koulu vastaa itse kuljetuksesta ja kuljetuskustannuksista.

Kuinka kauan vierailu kestää?

Varatkaa mielellään ainakin 2 tuntia aikaa käynnille. Sisätiloissa kierrämme näyttelyä ja ulkosalla on sotapolku, jonka varrella on nähtävillä sodan jälkiä lähimaastossa. Museon ulkopuolella on juoksuhautoja, tuliasemia sekä monia kiinnostavia näyttelykohteita, m.m panssarivaunu ja tykkejä. Lisäksi museoalueella on esterata.

Kuinka isoja ryhmiä otetaan vastaan?

Olisi suotavaa, että oppilaat tulisivat luokittain tai pienemmissä ryhmissä. Suurin sallittu ryhmäkoko on 20-25 henkeä, jotta oppilaat pysyvät parhaiten kokoontuneina - kuulevat ja näkevät kaiken - ja täten saavat onnistuneen vierailun meillä! Otamme myös vastaan ryhmiä, joissa on korkeintaan 50 oppilasta. Tällöin ryhmä jaetaan kahteen pienempään ryhmään, joista toinen kiertää sisätilojen näyttelyt ja toinen ulkotilat (opettajan johdolla). Tämän jälkeen ryhmät vaihtavat paikkaa.

Mitä syötäisiin?

Kouluryhmät saavat syödä mukanaan tuotuja eväitä museon tiloissa. Kanttiinista voi ostaa juotavaa ja pientä purtavaa. Lähistöllä sijaitsee lounasravintola Villa Kosthålll, johon voi varata lounaan: http://villakosthall.com/.

Ohjelmia kouluryhmille

Olemme räätälöineet erilaisia ohjelmakokonaisuuksia ykkösluokkalaisista lukiolaisille. Vierailuun sisältyy opastettu näyttelykierros, kävely sotapolkua pitkin museon lähimaastossa, sekä tehtäviä, joita suoritetaan paikan päällä. Varaa noin 2 tuntia aikaa vierailulle. Käynnin jälkeen opettaja saa vielä tehtäviä ja vinkkejä siihen, miten aihetta voi käsitellä koulussa. Tehtävät vaihtelevat oppilaiden iän mukaan.


Jos ryhmällä on enemmänkin aikaa, voimme myös järjestää vierailun Harparskogin puolustuslinjalle. Vierailemme Bunkkerimuseo Irmassa, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä museolta. Bunkkeri on entisöity alkuperäiseen kuntoon ja antaa hyvän käsityksen sotilaiden elämästä sodan aikana. Bunkkeri toimi sodan aikana osana Harparskogin puolustuslinjaa, joka ympäröi Hangon vuokra-alueen, ja vielä tänäkin päivänä bunkkerin ulkopuolella voi nähdä suuren panssariesteen, joka eristi alueen Hankoniemestä.

Varaa

Otamme vastaan kouluryhmiä ympäri vuoden! Varaa aika vierailulle!

Lisätiedot ja varaukset: museo@rintamamuseo.fi