Koulut

Suunnittele kouluretki

Hangon rintamamuseo tarjoaa maksuttomia vierailuja kaikille kouluryhmille. Vierailuja voidaan varata maanantaista perjantaihin koulukauden aikana. Ottakaa meihin yhteyttä - olemme joustavia aikojen suhteen.

 

Mitä käynti maksaa?

Vierailu ja opastus on ilmainen kaikille kouluryhmille. Kuljetuksesta vastaa koulu. On myös mahdollista hakea tukea kuljetuskuluihin Svenska Kulturfondenilta (www.kulturfonden.fi).

Kuinka kauan vierailu kestää?

Varatkaa mielellään ainakin 2 tuntia aikaa käynnille. Sisätiloissa kierrämme näyttelyä ja ulkosalla on sotapolku, jonka varrella on nähtävillä sodan jälkiä lähimaastossa. Ulkona pihalla on juoksuhautoja, tuliademia, sekä monia kiinnostavia näyttelykohteita, m.m yksi panssarivaunu. Lisäksi museon läheisyydessä on esterata.

Kuinka isoja ryhmiä otetaan vastaan?

Olisi suotavaa, että oppilaat tulisivat luokittain tai pienemmissä ryhmissä. Suurin sallittu ryhmäkoko on 20-25 henkeä, jotta oppilaat pysyvät parhaiten kokoontuneina - kuulevat ja näkevät kaiken - ja täten saavat onnistuneen vierailun meillä! Otamme myös vastaan ryhmiä jotka koostuvat korkeintaan 50 oppilasta. Tällöin ryhmä jaetaan kahteen pienenmpään ryhmään, joista toinen kiertää sisätilojen näyttelyt ja toinen ulkotilojen(opettajan kanssa). Tämän jälkeen ryhmät vaihtavat paikkaa.

Mitä syötäisiin?

Kouluryhmät saavat syödä mukanaan tuotuja eväitä museon tiloissa. Kanttiinista voi ostaa juotavaa ja pientä purtavaa.

Ohjelmia kouluryhmille

Olemme räätälöineet erilaisia ohjelmakokonaisuuksia 1-3, 4-6, 7-9 luokkalaisille, sekä lukiolaisille ja ammattikoululaisille. Vierailuun sisältyy opastettu näyttelyn kierto, sotapolkua pitkin kävely museon lähimaastossa, sekä tehtäviä joita suoritetaan paikanpäällä. Varaa noin 2 tuntia aikaa vierailulle. Käynnin jälkeen saa opettaja vielä tehviä, sekä vinkkejä siihen, miten aihetta voi käsitellä koululla. Tehtävät vaihtelevat oppilaiden iän mukaan.


Jos ryhmällä on enemmänkin aikaa, voimme myös järjestää vierailun puolustuslinjalle Harparskogiin. Tällöin käymme Irmaksi nimetyssä bunkkerissa, joka sijaitsee Skogbyyssä, noin viisi kilometriä museosta. Bunkkeri oli sodan aikana osa puolustuslinjaa, ja vielä tänäkin päivänä bunkkerin ulkopuolella voi nähdä suuren panssariesteen, joka eristi alueen Hankoniemestä.

Hinnat

Kaikilla kouluryhmillä on ilmainen sisäänpääsy ja saavat opastuksen henkilökunnaltamme. Koulu vastaa itse kuljetuksesta ja kuljetuskustannuksista.

Varaa

Otamme vastaan kouluryhmiä ympäri vuoden! Varatkaa aika vierailullenne!

Yhteystiedot: museum@frontmuseum.fi