Tänä vuonna on kulunut 80 vuotta Hangon rintaman taisteluista
Hangon Rintamamuseo ja bunkkerimuseo Irma ovat toistaiseksi suljettu
Bunkkerimuseo on tilapäisesti suljettu
HUOM! Tapahtuma on peruttu ja siirtyy myöhempään ajankohtaan

Tervetuloa

Meillä on ilo toivottaa sinut tervetulleeksi uusittuun ja monipuoliseen sotahistorialliseen museoomme aidossa ympäristössään. Hangon rintamamuseo on paljon enemmän kuin perinteinen museo, sillä me sijaitsemme tarkalleen siinä kohdassa, jossa rintamalinja kulki Hankoniemellä Jatkosodan aikana.

Kävijöille tarjotaan puhtaasti fyysinen kokemus, joka liittyy vuosien 1939-1941 historiallisiin tapahtumiin juuri tässä paikassa.

Museo tarjoaa kokonaan uuden perusnäyttelyn tykkihalleineen, joka kertoo strategisesti tärkeistä vuosista 1939 –1941 Hankoniemellä, kun tämä alue oli vuokrattuna Neuvostoliitolle.

Museon uudessa kokoussalissa voimme ottaa vastaan suuria ryhmiä ja räätälöidä vierailuohjelma teidän tarpeittenne mukaiseksi. Kanttiinimme tarjoaa monia herkkuja.

Ulkona kauniissa mäntymetsässä on paljon jännittävää nähtävää ja koettavaa, mm. Gyllene Freden (Kultainen rauha) –korsu, juoksu- ja taisteluhautoja ja esterata, joka on erityisesti tarkoitettu nuoremmille vieraillemme.

Sotapolku on noin kilometrin pituinen kävelypolku maastossa, jonka varrella on monia jälkiä sotavuosilta. Sotapolun opasvihkonen on lainattavissa kanttiinista.

Tänne kannattaa tulla kauempaakin. Alue on luonnonkaunis ja rentouttava seudun dramaattisesta historiasta huolimatta.

Älkää myöskään unohtako käydä katsomassa uutta helmeämme bunkkeria Irmaa, joka sijaitsee Harparskogissa. Irma, eli bunkkeri 302, on vastikään restauroitu ainutlaatuinen kohde, joka on auki vierailijoille sopimuksen mukaan.


Katso myös:

 
Sotamuseo, Helsinki IGOR museo, Degerby Kaarteen sotamuseo, Lohja
Salpalinjamuseo, Miehikkälä

Hanko 1941

 
 

 

 

 

 
 
 

Copyright Hangö Frontmuseum 2017