Länsi-Uudenmaan sotahistoriallinen yhdistys ry.

Länsi-Uudenmaan sotahistoriallisen yhdistyksen päätehtävänä on vaalia alueensa sotahistoriallisten tapahtumien muistoa. Pääpaino on Hangon rintaman tapahtumilla sotavuosina 1939–1941.

Vuoden 2015 lopulla perustettu Länsi-Uudenmaan sotahistoriallinen yhdistys ylläpitää Hangon Rintamamuseota sekä Bunkkerimuseo Irmaa.

Yhdistys on Hangon, Tammisaaren seudun, Snappertunan ja Karjaan sotaveteraaniyhdistysten yhteinen organisaatio.

 

Liity jäseneksi

Olet sydämellisesti tervetullut yhdistyksemme jäseneksi. Jäsenyydelläsi tuet toimintaamme. Yhdistyksen jäsenillä on vapaa pääsy museoon.

Liittyäksesi jäseneksi, lähetä nimesi ja yhteystietosi meille:

info@rintamamuseo.fi

Hankoniementie 1625, 10820 Lappohja 

Jäsenmaksu vuodelle 2022 on 20 € / henkilö.

Sotaveteraaneilta ja leskiltä ei peritä jäsenmaksua.

Yhteisöt voivat myös liittyä yhdistyksen jäseneksi, jolloin vuosimaksu on 200 €.

Yhdistyksen hallitus 

Yhdistyksen hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on hoitaa yhdistyksen asioita lain ja asetusten mukaisesti. Hallitus myös varmistaa, että yhdistyksen kirjanpito on lainmukaisesti hoidettu ja omaisuudenhoito on järjestetty luotettavasti. Hallitus on myös vastuussa siitä, että yhdistyksen päämääriä toteutetaan ja toimintaa kehitetään. Hallitus tekee päätöksensä yhdistyksen sääntöjen puitteissa, valmistelee yhdistykset kokoukset ja edustaa yhdistystä muille tahoille. Tarpeen vaatiessa hallitus voi nimetä erilaisia työryhmiä työnsä helpottamiseksi.

 

Hallituksen jäsenet 2023

Karl Gustav Storgårds (puheenjohtaja), Sture Söderholm (varapuheenjohtaja), Jan-Mikael Ekholm, Fredrik Kevin, Marianne Gripenberg-Gahmberg, Lars Björklöf, Yrjö Sahlstedt, Åke Frondén, Lars Selenius, Kajo Söderlund, Björn Lindroos sekä Marko Nieminen.

Hallituksen jäsenet ovat henkilöitä, joilla on kokemusta alueen yritys- ja yhdistystoiminnasta. Osa jäsenistä toimii sotilaallisissa tehtävissä ja/tai heillä on kokemusta sotaveteraanien hyväksi tehtävästä työstä ja yhteistyöstä alueen veteraaniyhdistysten kanssa.