Museon uusi Perinnekeskus on nyt avoinna yleisölle

Brödtext

Hangon Rintamamuseo on saanut upouuden, kaikki nykyaikaisen museon tunnusmerkit täyttävän lisärakennuksen, joka täydentää hienosti museon näyttelyvalikoimaa. Perinnekeskus on merkittävä laajennus museon tiloihin ja siellä riittää nähtävää kaiken ikäisille kävijöille.

Perinnekeskuksen pysyvä näyttely ”Siviilit sodan varjossa” kertoo nimensä mukaisesti siviilien elämästä sodan aikana Hankoniemellä. Lavastaja Petri Horttanan upeasti toteuttamissa näyttelytiloissa kävijä voi ikään kuin astua sisään sodanaikaiseen arkeen ja eläytyä tunnelmiin tavallisessa hankolaisessa kodissa vuosina 1939 ja 1942.

Näyttelyssä voi myös katsoa 21 minuuttia kestävän koskettavan dokumenttielokuvan "Me muistamme sodan", jossa 9 henkilöä kertoo lapsuusmuistoistaan Hangossa ja sen lähialueella sota-aikana.

Perinnekeskuksen ensimmäisessä teemanäyttelyssä, nimeltä ”Veteraanin elämänpolku 1945-2025”, kävijät pääsevät tutustumaan sotaveteraanien elämään vaikuttaneisiin tapahtumiin ja käännekohtiin sodan päättymisestä tähän päivään saakka.

Tervetuloa!