Ainutlaatuinen bunkkeriopastus

Brödtext

Itsenäisyyspäivän yhteydessä Kulttuuritalo Karelia järjestää yhdessä Hangon Rintamamuseon kanssa virtuaalisen live-opastuksen toisen maailmansodan aikaisessa Irma-bunkkerissa, sekä Harparskog-linjalla. Livenä paikan päällä ovat museon oppaat kohtaamassa yleisön ja bunkkeri näytetään virtuaalisesti isolla näytöllä. Yleisö pääsee näkemään miltä bunkkerissa aikoinaan näytti ja kuinka siellä elettiin ja tehtiin työtä.

Keskustelemme myös Yrjö Stolzen kanssa, jonka perhe evakuoitiin Karjalasta toisen maailmansodan yhteydessä. Hänen perheensä on useamman sukupolven ajan omistanut rakennuksen, jossa Kulttuuritalo Karelia toimii. Hän kertoo perheen saapumisesta Tammisaareen ja elokuvateatteri Bio Karelian syntyajoista, sekä siitä kuinka rakennus muuttui kulttuuritaloksi.

Opastus on ruotsinkielinen ja keskustelu käydään suomeksi. Kysymyksiä voi esittää molemmilla kielillä. 

Tapahtuma järjestetään 1. joulukuutaklo 18. Ilmoittaudu tapahtumaan linkin kautta: http://forms.gle/MQjyiSDZ9fmcknhv5 tai Karelian lippuluukulla. Osallistumismaksu on 5 €, ja se maksetaan paikan päällä. Karelian ja Hangon Rintamamuseon maksavat jäsenet voivat osallistua ilmaiseksi, mutta myös heidän tulee ilmoittautua ennakkoon.

Esitettävä virtuaalinen tuote on luotu Västnyländska kultursamfundetin, Hangon Rintamamuseon ja Vrealin toimesta.